Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Статии

Статии за Фасул

Страници: 1
 
При захарен диабет често се препоръчва отвара от стръкчета фасул и листа боровинки,за намаляване на нивата на кръвната захар. Фасулът е полезен при сърдечната аритмия и атеросклероза, тъй като е богат на калий. Освен това е добре да се консумира при гастрит, както и в случаи на заболявания на бъбреците и пикочния мехур.
 
Какви са изискванията на градинския фасул към топлината? Градинският фасул е топлолюбиво растение, но не понася големи горещини. Семената започват да поникват при 8-10°С. Растенията загиват при -1°С. Най-благоприятната средна месечна температура е 18-24°С. Когато цъфти, фасулът се нуждае от по-висока температура, при 30°С и повече добивът силно намалява.
 
В основата на храненето винаги е била растителната храна. Хляб от груби брашна, овесено брашно или цели зърна от зърнени и бобови растения, зеленчуци, супи, салати и сосове, плодове, гъби и ядки.
 
Фасулът покълнва при температура над 10°C и пониква над 12-13°C. При поникването е необходима температурна сума около 80°С, поради което при средна дневна температура продължителността му е различна.
 
 
Страници: 1
 
 1