Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Статии

Статии за Лук

Страници: 1
 
Лукът е едно от най-разпространените растения в цял свят. Заради ценните си вкусови качества и големите ползи за здравето на хората той е и неизменен участник в почти всяко ястие от нашата трапеза. С името "лук" в общия смисъл се наричат растения от рода Лук (Allium)
 
Праз лук - незаслужено пренебрегван, този специфичен зеленчук е бил известен и като древен лек в Месопотамия Празът придава индивидуалност и различен вкус на всяка една гозба и носи славата на едно от най-древните лекарства.
 
Отколешна практика е едната година да се засяват лукови семена за добив на арпаджик, а на другата той пък да се сади за лук на глави. Цели две години! Всичко това може да стане в една година, т. е. да отгледате едногодишен лук от семе.
 
Резанецът (Allium schoenoprasum L.) е многогодишно луковично растение, въведено в култура още в древността. Широко е разпространено във всички централно - и северноевропейски страни, както и в САЩ, Канада, Австралия и др. Резанецът се размножава се чрез семена и чрез разделяне на луковиците.
 
 
Страници: 1
 
 1