Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Агератум Розов нисък

Агератум Розов нисък

 
Агератумите са универсални цветя. Може да ги засадим в отделна леха, може да направим от тях ефектен бордюр, може да ги включим в пъстър цветен килим. Ако решим да украсим балкона или перваза с агератум, също няма проблеми. Той расте и цъфти прекрасно в саксии и сандъчета.

Това прелестно растение от семейство Астрови е родом от Централна Америка. На гръцки името му означава "който не старее". В родината си е многогодишно, но при нашите климатични условия се отглежда като едногодишно. На височина достига 25 см. Разклонява се силно и бързо покрива определените му площи.  На фона на зелените листа ярко се открояват цветовете. Те представляват съцветия-кошнички, които от своя страна са събрани в сложни пухкави съцветия-щитчета. Надарени са с фин аромат. Обилният цъфтеж продължава от май до късна есен. 

За да покаже агератумът истинските си декоративни качества, трябва да му се определи открито слънчево място. Даже лекото засенчване се отразява неблагоприятно на общия вид и на цъфтежа му.

Почвата трябва да е лека, неутрална, умерено плодородна. Полива се обилно, но не прекалено. Добре е прецъфтелите съцветия да се премахват, а силно разрасналите се клонки да се подстригват.

Засяването на семената за разсада става през март, а на открито растенията се изнасят през май. Засаждат се на разстояние 15-20 см помежду им.
 
Продуктът не се предлага в момента.
 1