Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Азола каролиниана Azolla caroliniana

Азола каролиниана Azolla caroliniana

 
Azolla caroliniana е водно растение, стелещо се по повърхността на водата или вкореняващо се в тинята. Като цяло растението прилича на дантелен мъх: разклонените стъбла са плътно покрити с нежни листа, всяко с два дяла долният е потопен, а горният е плаващ, с овална форма. От възлите на стъблото във водата висят придатъчни корени. Плътните бледозелени килимчета бързо се разрастват. Азолата може да живее както при добро осветление, така и в засенчен водоем. . За оптималното им развитие е необходима богата на хранителни вещества вода и светъл, слънчев участък.

През есента листата почервеняват.

Растението не понася ниски температури. Затова през зимата го поставите в стъклен съд с вода и почва и го внесете в помещение, а през април отново го извадите в езерото.

Размножават се чрез делене през лятото. Разраства се необичайно бързо. Използва се за украсяване на повърхността на средни и малки водоеми, в зимни градини.


Ако Ви харесва, споделете с приятели!
 
Продуктът не се предлага в момента.
 1