Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Аквилегия кандилка Swan Lavender ` 1 бр.

Аквилегия кандилка Swan Lavender ` 1 бр.

 
опаковка с 1 бр.
размер: I
височина на растението: 75 см. 
период на цъфтене:  май- юни 
многогодишно

Това красиво цвете е известно у нас като кандилка. Аквилегията е многогодишно растение, издръжливо на ниски температури и не особено взискателно към светлината. Растението цъфти в продължение на два месеца с много интересни по форма цветове, представляващи тръбовидна звездичка от пет сраснали в центъра венчелистчета. Зад тях се оформя израстък, наречен шпора, в който се събира нектар. Кандилката е любимка на пчелите и винаги около нея може да се чуе жужене. Цветовата и багра много богата - може да се види в розово, жълто синьо или лилаво.

Кандилката се кръстосва много лесно и се губят сортовите характеристики. Затова се практикува ценните сортове да се размножават чрез делене на коренищата.

Използване: Кандилката е отлично цвете за използване в зацветяване на алпитеуми, както и да участва в групи. Използва се макар и по-рядко за букети, защото цветът и не е особено траен. Поради изобилието от сортова през последните години кандилката с успех се настани и в саксии, които може да се разположат на балкона. Заради елегантната си форма и невзискателния си "нрав" кандилката е любимка на повечето цветари.

Цъфти по-дълго като се премахват прецъфтелите цветове.
 
Продуктът не се предлага в момента.
 1