Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Алое - Aloe Ferox

Алое - Aloe Ferox

 
Алое е род от около 400 вида цъфтящи многогодишни сукуленти. 

Алоето е непретенциозно растение, което изисква минимални грижи, срещу които дарява на стопаните си екзотика и здраве. Всичките му видове са светлолюбиви и най-доброто място за тях е слънчевият южен прозорец. Растат и на по-слабо осветени места, но не се развиват достатъчно добре. През зимата се чувстват чудесно в отопляваните стаи, като сухият въздух не им вреди. Поливат се редовно, като се внимава да не се задържа вода в подложката. През лятото, ако има възможност, е добре да се изнасят на балкона или в градината, като им се осигурява защитено от ветрове място. Летувалите на открито растения по-често цъфтят.

От април до септември един път месечно се подхранват с минерален тор за сукулентни растения в нормална концентрация.

Пресажда се при необходимост, когато корените изпълнят съда, в който е засадено алоето.

Алое ферокс (Aloe ferox) или "горчивото" алое, расте в източните части на Южна Африка. Месестите му сивозелени, неопадащи листа са в основата на единично стъбло. От май до август на върха на стъблото има красиво съцветие от ярко червени или оранжеви цветчета. 

Медицинско приложение: горчивият жълт сок, който се извлича от листата. 

Растенията са засадени в саксии с диаметър 5 см. 
Надземната част е с височина 5 см.


 
Продуктът не се предлага в момента.
 1