Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Алое - Aloe Variagateda

Алое - Aloe Variagateda

 
Алое е род от около 400 вида цъфтящи многогодишни сукуленти. 

Алоето е непретенциозно растение, което изисква минимални грижи, срещу които дарява на стопаните си екзотика и здраве. Всичките му видове са светлолюбиви и най-доброто място за тях е слънчевият южен прозорец. Растат и на по-слабо осветени места, но не се развиват достатъчно добре. През зимата се чувстват чудесно в отопляваните стаи, като сухият въздух не им вреди. Поливат се редовно, като се внимава да не се задържа вода в подложката. През лятото, ако има възможност, е добре да се изнасят на балкона или в градината, като им се осигурява защитено от ветрове място. Летувалите на открито растения по-често цъфтят.

От април до септември един път месечно се подхранват с минерален тор за сукулентни растения в нормална концентрация.

Аloe variegata – невисоко растение, достига до 30 см. Листата на Aloe variegata са копиевидно-делтоидни, дълги около 150-200 мм. и са подредени на три нива от по 6-8 листа всяко, имат изпъкнал ръб по долната страна, но без шипчета. С остаряването на алоето листата формират много атрактивно спирално усукване. Цвета на листата на Aloe variegata варира, в зависимост от местообитанието и климатичните условия: тъмно зелени в добрите години или шоколадово-кафяви когато растението е преминало през стрес поради засушаване. Белите точки или петна, които оформят неправилни ивици украсяват и двете повърхности на гъсто разположените и застъпващи се листа. По белите си ръбове листата на това алое имат съвсем малки зъбчета.

Пресажда се при необходимост, когато корените изпълнят съда, в който е засадено алоето.

Растенията са засадени в саксии с диаметър 5 см. 
Надземната част е с височина 5 см.

 
Продуктът не се предлага в момента.
 1