Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Английско (Кралско) мушкато Aristo Burgundy разсад

Английско (Кралско) мушкато Aristo Burgundy разсад

 
Кралско (Английско) мушкато (Pelargonium grandiflorum) - известно като налба, се различава от останалите мушката. Наричат го английско, защото след продължителна селекция в Англия, са създадени много сортове с различни багри и големина на цветовете. Стъблото на налбата е високо около 45-55 см. и е слабо разклонено. Листата му се различават от тези на другите мушката, защото са лопатовидни, заострени, набръчкани, с дребни зъбци по краищата и  често имат  мирис на сакъз. Цветовете на налбата са едри, до 7-8 см. в диаметър, в разнообразни багри – от чисто бели до тъмночервени, почти черни или пъстроцветни.

Начин на отглеждане: През периода ноември-декември до март налбата трябва да се отглежда в светло помещение при температура около 12-13 градуса. Поливането е сведено до минимум и не трябва да се допуска преовлажняване. През месеците март-април растението се пресаждат в нова почва. Подхранва се с тор за цъфтящи растения – препоръчва се всяка седмица или 2 пъти месечно. През периода май-октомври налбата се поставя на слънчево и проветриво място. Влажността на въздуха не е от значение. Минималната температура която издържа е (-2С).

Светлина: Налбата трябва да се отглежда при силна слънчева светлина през лятото, а през зимата на  светло място.

Поливане: Английското мушкато се нуждае от умерено поливане, като през лятото е обилно, а  през зимата оскъдно.

растенията са засадени в саксия с диаметър 12 см. 
тегло 550 гр. 
 
Продуктът не се предлага в момента.
 1