Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Аспержи Blanco De Navarra

Аспержи Blanco De Navarra

 
Многогодишно растение, отглеждано заради ядивните си млади издънки.
Кореновата система на аспержата е мощно развито коренище, което се състои от дебели, дълги, бели корени и множество нишковидни корени. В горния край на дебелите корени са разположени пъпки, от които през пролетта се образуват месести стъбла.Стъблата на аспержите, докато са в почвата, са бели, сочни, крехки, дебели 1,2-2 см.

Израснали изцяло под земята, те никога не "виждат" слънчева светлина. Над гнездата, в които са засяти, се оформят купчини пръст, за да се забави тяхното показване над земята. Едва пробила обаче, аспержата се бере незабавно и то задължително преди изгрев слънце. Така аспержите остават бели на цвят (само върхът може да е леко розов), със седефен отенък.  Белите аспержи са с деликатен вкус.

Не е взискателна към влажността и понася засушаване, но за получаване на висок и качествен добив от свещи е необходимо поддържане на постоянна умерена почвена влажност.
 
За поръчка
  • 8 г - 2.5 лв
  • бр.
 1