Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Астилбе Peach Blossom ` 1 бр. № 10305

Астилбе Peach Blossom ` 1 бр. № 10305

 
опаковка с 1 бр. 
размер: 2/3  
височина на растението: 45 см. 
период на цъфтене: от юни до октомври  

Астилбе (Astilbe) Семейство Каменоломкови (Saxifragaceae)

Името на това многогодишно тревисто растение произлиза от гръцки: а - много и stilbe - блясък, и му е дадено заради блестящите листа. Разпространено е из Източна Азия и Северна Америка, като родът наброява повече от тридесет вида. Лесно за отглеждане многогодишно тревисто растение. Цъфти от юни до септември с многобройни цветове в метлици. Има назъбени, тъмнозелени, сияещи листа, напомнящи папрат високи до 60 см.

Растението е с разклонено коренище, гъсто обрасло с шнуровидни корени. Листата са много красиви, двойно и тройно разделни. Дребните цветчета са събрани в изящни продълговати съцветия с различна окраска - бяла, розова, кремава, розово-лилава, червена. Цъфти юни - септември.

Многообразието на култивираните видове позволява да се правят комбинации от последователно цъфтящи градински миксбордюри или самостоятелни групи. Подходящо е за букети и цветни аранжировки.

Астилбето предпочита полусенчестите места и може да се засажда под дървета и огради. 
На открити участъци расте добре, ако почвата систематично се овлажнява и мулчира. Студоустойчиво е и при нашите климатични условия не се нуждае от специално зазимяване. На всеки 4-5 години храстите трябва да се разделят, а при добър растеж, това може да стане и на третата година.

Засаждане: Растенията трябва да се засаждат на разстояние не по-малко от 50 см., защото се развиват много интензивно и ако са разположени много гъсто, започват да образуват по - малко цветове. Може да се комбинира със сенколюбиви треви и храсти - Campanula lactiflora, Hosta, Tiarella и др.
 
Продуктът не се предлага в момента.
 1