Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Астранция Ruby Wedding # 1 бр.

Астранция Ruby Wedding # 1 бр.

 
Астранция мейджър (Зарниче)  Astrantia major
 
Астранцията е стара познайница на градинарите, култивирана е още през 16 век. Тя притежава стил и елегантност, на които малко други цветя могат да съперничат. Представлява тревисто многогодишно растение, което  принадлежи към семейство Сенникоцветни. Нейни роднини са такива известни подправки като кориандъра, целината и копъра. Цветовете й с формата на звезди са с диаметър 2-3 см и се извисяват на високи, жилави, разклонени стебла над атрактивните листа. Представляват съцветия от малки цветчета, заобиколени от сухи, подобни на хартия венчелистчета. Те са подредени изключително прецизно и са покрити с нежна, много сложна мрежа от  зелени жилки, напомняща по структура крилата на насекомо. Цветовете са много привлекателни за пчелите и други насекоми, които на моменти провеждат цели битки, устремени към нектара, разположен дълбоко навътре в центъра на малките цветчета. Всяко малко цветче притежава пет венчелистчета и също има формата на звезда. Баграта им варира от зеленикаво-бяло през розово до яркочервено. Малките, събрани в съцветие цветчета се държат изправени, формирайки нещо като цветен купол.
Astrantia major е красиво растение, чийто произход е от Централна и Източна Европа. която достига 75 см височина. Туфите са добре оформени и листата са заоблени, а съцветията се полюшват на 50-60-сантиметрови стебла. Изящна, но силна Дори при суров климат и неблагоприятни условия астранцията не се нуждае от много грижи. Тя е изключително приспособима към промените на времето - не я плашат нито суровият студ през зимата, нито дългите периоди със снежна покривка, нито сушата и жегата през лятото.

Размножение: чрез разделяне на туфите през пролетта. Повечето астранции могат да бъдат разделяни безпроблемно на всеки три-четири години. След засаждане задължително се полива обилно и се добавя органична тор. Вирее най-добре на слънце или полусянка. Предпочита добре отцеждаща се, богата почва. Полива се умерено.

 Астранциите съжителстват добре с много други градински растения. Подходяща е за цветни бордюри и за рязан цвят.
 
Продуктът не се предлага в момента.
 1