Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Ахименес Hilda Michelson ` 5 бр.

Ахименес Hilda Michelson ` 5 бр.

 
пакет с 5 бр. 
размер: І
височина на растението: 45 см.

Заради красотата му го наричат “вълшебно цвете”. Родината на това интересно растение е тропическа Америка – Мексико, Гватемала. 

Ахименесът (Achimenes) е неголямо тревисто многогодишно растение. Листата му са продълговати, яйцевидни, тъмно зелени с червеникав или лилав отенък, назъбени по краищата. Стъблото и листата са покрити с гъсти власинки. Цветовете излизат от пазвите на листата по цялата дължина на стъблото и имат кадифен виолетово розов отенък. Цъфти обилно и продължително през цялата пролет и лято.

Ахименесът се държи на светло. В периода на растеж и цъфтене се полива обилно и се подхранва с минерални торове.

В края на септември-октомври растението се подготвя за почивка. Наземната част засъхва, а в земята остават малки шишарко-подобни грудки. Саксиите с такива грудки се поставят на тъмно при 15-16 градуса, като се поливат рядко и по малко, колкото да не пресъхне съвсем земята.
През януари-февруари грудките се вадят и пресаждат в нова земя и саксия. 

Кореновата система на ахименеса не е голяма и се разполага близо до повърхността, затова е добре да се сади в по-широки саксии с дебел дренаж. Земята трябва да бъде лека – смес от листовка, торф, угнил тор и пясък. 

Пазете го от преки слънчеви лъчи и течения!

Производител: Холандия
 
Продуктът ще се предлага след месец Октомври.
 1