Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Бегония Fimbriata Orange ` 2 бр.

Бегония Fimbriata Orange ` 2 бр.

 
опаковка с 2 бр. грудки
размер: 5/6
височина на растението: 25 см. 
период на цъфтене: май до октомври

Бегониите са толкова разнообразни, че понякога трудно се забелязва родството помежду им. Изключителната им  красота ги превръща в неустоимо изкушение за притежание. Бегониите са най-яркото и ефектно растение, което може да превърне леко сенчесто място в райско кътче.   Освен бяло и виолетово, са представени и всички останали цветове. Едрите до 10 см цветове са повече или по-малко кичести, някои са подобни на роза, а други на анемония. Освен това има двуцветни сортове с фино поръбени венчелистчета и други с назъбени венчелистчета. Заострено овалните листа са с различна големина, маслиненозелени до тъмнозелени, с метален блясък или със зелени жилки. Предлагат се различно високи, изправено растящи групи с едри или дребни цветове, както и висящи бегонии с дребни цветове. 

Засаждане: През март, април грудките се засаждат в пръст за балконски цветя. и се оставят на светло при температура 18 до 22°С. Когато се образуват листата, растенията се изнасят на открито, за да укрепнат. При опасност от отрицателни температури се прибират отново.  В периода на израстване се поливат обилно, но в никакъв случай да не се допуска задържане на вода. На всеки две седмици трябва да се подхранват с комбинирани торове за цъфтящи цветя. Желателно е профилактично да се пръскат с фунгициди и инсектициди срещу болести и неприятели.
 
Сортовете с едри цветове трябва  да се подпират. Прецъфтелите цветове се отстраняват. След септември листата да не се отрязват, а да се оставят бавно да пожълтеят. 

Презимуване: Сандъчетата или саксиите се внасят едва след първите нощни застудявания. Грудките на повечето сортове нарастват най-много през кратките есенни дни. Изсъхналите или измръзнали листа и стъбла се отрязват до 2-3см. Грудките се съхраняват в сухи проветриви сандъчета или кошници при температура 5 до 10°С.

Производител: Холандия
 
Предварителна поръчка *
  • 1 бр. - 4.33 3.68 лв
  • бр.
* Поръчките ще се изпращат след 10.02.2023 г. Преди това наш консултант ще се свърже с Вас по телефон или e-mail
артикулен номер 10500
 1