Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Божур дървовиден DB 105

Божур дървовиден DB 105

 
Дървовидните божури се различават от тревистите по вдървенелите си стъбла, които не загиват през зимата. На височина достигат около 2-3 метра. В Европа тези красиви храсти са донесени от Сър Джоузеф Банкс през 18 век. Дървовидните божури имат място и в нашите градини, където ще внесат една различна атмосфера. Ако решите да ги отглеждате, изберете място най-добре на слънце или лека сянка.

Подходящи са добре дренирани, но същевременно богати почви. Ако почвата ви е лека и песъчлива, добавете чернозем и оборска тор, а ако е тежка-листовка, пясък и торф. За да се развиват правилно и да цъфтят добре на божурите им е необходимо добро торене. Избягвайте богатите на азот торове, торете най-добре с комбинирани торове веднъж на всеки две седмици от март до септември. Поливайте обилно през горещите летни дни. През първите години след засаждането растенията се развиват бавно, но веднъж установени бързо ще израстват.

Подрязването се прави през февруари. Отрязват се мъртвите клони до здрава пъпка. Ако стъблата са малко и прекалено дълги, отрежете някои от тях ниско от основата. На следващата година ще се образуват много нови стъбла, които след година-две ще започнат да цъфтят. 

Растенията са засадени саксии и могат да се засаждат на постоянно място от ранна пролет до късна есен.
Надземната част е с височина 30-40 см.
По материали на зелено бг.
 
Продуктът не се предлага в момента.
 1