Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Вистерия Naga Noda

Вистерия Naga Noda

 
Много популярно пълзящо растение - извиващите се стъбла, покрити с провиснали гроздове от  цветове, са позната гледка през май и юни. Може да ви разочарова, ако не избирате, садите и подкастряте правилно. Използвайте растения, отгледани в контейнер, и изберете заветно място. Растението може да остане в покой няколко месеца след пресаждане.

Максималната дължина до която достига е 20м.

Минималната температура, която издържа е (-22С)

Няма особени претенции към състава на почвата.

Има нужда от ярко слънце. Глицинията е лиана с високо декоративни качества. Подходяща е за украса на стени, перголи, беседки, арки, стълбове.

Тя се вие невероятно красиво и е лесна за отглеждане дори от начинаещи градинари.

Добре е Глицинията да се прикрепи правилно към стената, да се осигурят 'носачи', на които да се опъне стоманена жица, по която ще се увива растението. Между стената и растението оставете около 10-15см разстояние, за да има въздухообмен.

След засаждане на растението отъпкайте добре земята около корена и оформете 'кладенче' за по-лесно усвояване на водата особено през горещите дни.

През първата година Вистерията се оставя да расте свободно и развива нови разклонения - не се подрязва. През втората или третата година това вече е необходимо, за да се стимулира цъфтежа и да се оформи по-плътна 'жива стена'.

Според климатичните условия м. март - април миналогодишните клонки се подрязват на 20-30см от водещия клон. На едногодишните клонки се оставят по 4-5 пъпки, защото от тях предстои да се развият новите леторасти. По време на резитба могат да се отстранят и всички остарели или увредени клончета.

Нашия съвет: Не отчупвайте клончетата, а ползвайте специални ножици или остро трионче, за да не увредите растенията.

Пролетното освежаване на растенията включва и окопаване около корена и добавянето подхранващи торове.

След като Вистерията прецъфти, през м. юли се прави още едно леко подрязване с цел отстраняване на прецъфтелите цветове, за да се подготви растението за втори цъфтеж през м. август и да се оформи декоративно короната му като насочите младите клонки в желаната от Вас посока.

Растенията, които в момента предлагаме са в контейнери с диаметър 12 см.
Надземната част е с височина 60 см.


 
Продуктът не се предлага в момента.
 1