Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Вишнап М 15 Сладковишна

Вишнап М 15 Сладковишна

 
Период на зреене: 5-20.06

М-15 (вишнево-черешов хибрид - вишнап) - унгарски сорт, отдавна внесен у нас. Дървото е умерено силнорастящо, с ширококонична, добре облистена корона, която не увисва. Цъфти средно рано. В плододаване встъпва на 4-ата година след засаждането. Има добра родовитост. Това е най-ранозреещият вишнев сорт, който се среща у нас - зрее през първото десетдневие на юни.

Плодовете са едри (средно тегло 6 грама), широкозакръглени, с тънка тъмночервена кожица. Месото им е много сочно, меко, интензивночервено, с по-светли жилки, слабо сладко, приятно кисело, отлично на вкус. Сокът е яркочервен. Костилката е гладка, средно едра (0,25 г), полуотделяща се. Дръжката е средно дълга. Плодовете са подходящи за приготвяне на сок, компот, конфитюр и за замразяване.

Растенията са на гол корен и е необходимо да бъдат засадени веднага или правилно съхранени!
СЪХРАНЕНИЕ - ДО МОМЕНТА НА ЗАСАЖДАНЕ
За да се запазят дръвчетата до момента на засаждане свежи, трябва да са правилно опаковани. След закупуване на посадъчен материал не забравяйте да ги опаковате. Напръскайте корените с вода, опаковайте с влажна материя (парче стар плат), поставете в найлон и завържете добре. Така опаковани, фиданките могат да се съхранят на хладно място до 3-5 дни без да има проблем от изсъхване.
*ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТЕХНОЛОГИЯТА НА ЗАСАЖДАНЕ ЩЕ НАМЕРИТЕ -> ТУК
 
Продуктът не се предлага в момента.
 1