Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Воден хиацинт, Воден зюмбюл Eichornia crassipes

Воден хиацинт, Воден зюмбюл Eichornia crassipes

 
Популярно наименование: Воден хиацинт, воден зюмбюл, Ейхорния красипес

Голямо предимство за този вид е, че през лятото може да се използва за украсата на изкуствени външни водоеми (езера, потоци и др.). Важното е, че през есента трябва да се прибере на закрито в аквариума, за да се предотврати от измръзване и загиване.
Водният зюмбюл е едно прекрасно и не толкова взискателно растение, но все още не е добило популярност в нашата страна.

Водният зюмбюл е красиво, многогодишно водно растение.

Дръжките на листата имат характерни задебеления, които са изпълнени с гъбеста материя и поддържат растението на повърхността на водата. Цветовете са лилаво-розови, нежни и красиви, събрани по 8 до 15 на висока дръжка. Цъфти през пролетта и лятото.

Водният хиацинт е подходящ за голям, силно осветен, сладководен аквариум или изкуствено езеро или всякакъв друг контейнер с вода. Добре се развива и на пряка слънчева светлина. Затова, когато се търси място на този вид в стайни условия, е хубаво да се избира място до прозорец, за да може да достига колкото се може повече светлина до него. Оптималната температура за растеж е 25-35°С, а минималната 10°С. 

Често се използва за декоративно оформление на аквариумите.

Избирате по дълбок съд и пускате растението да плува свободно по повърхността на водата. Няма нужда от торене.

Размножаването става по много лесен начин - със странични издънки рано през пролетта или лятото. Издънките просто се отделят от майчиното растение и се пускат свободно в съда с вода.


Ако Ви харесва, споделете с приятели!

                               

 
Продуктът не се предлага в момента.
 1