Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Водна лилия Nymphaea Red в перлит

Водна лилия Nymphaea Red в перлит

 
Водната лилия (Nymphaea) е многогодишно тревисто растение с презимуващо в тинята коренище. Листата са кръгли, бъбрековидни, тъмнозелени и блестящи. Разположени са на дълги дръжки и петурата плува на повърхността на вода. По същия начин се появяват и цветовете - дръжките се удължават, докато пъпката изплува на повърхността. В озеленяването се използват градински хибриди, чието разнообразие по цвят, размери на цвета, дълбочина на отглеждане е голямо. Водната лилия има специфични изисквания за отглеждане през зимата.

Цъфти продължително през лятото.

Започва от юни и може да продължи и през есента, ако е топла и без слани. Това с уговорката, че се полагат достатъчно грижи за растението и се внасят хранителни вещества в субстрата му. Често причината за липса на цъфтеж при водните лилии е, че се отглеждат на сянка. 

Друго важно нещо при отглеждането на лилиите е, че коренището не трябва да замръзва. Ако водоемът е достатъчно дълбок и не замръзва до дъното, лилиите не се вадят през зимата. Ако се източва водата му през зимата, е необходимо лилиите хубаво да се покрият със сухи листа, компост и др. за защита от зимния студ. 

Растенията могат да се засаждат на постоянно място от ранна пролет до късна есен.
Произход: Холандия
Опаковка: Кутия
 
Продуктът не се предлага в момента.
 1