Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Глориоза

Глориоза

 
Глориозата е грудкова, листопадна, многогодишна катерлива лиана. Цветовете са изключително атрактивни. Имат формата на ориенталска лилия, вариращи от зелено-жълти, жълто-оранжеви оранжево-червени до много наситено цикламено-червени. С времето цвета остарява и окраската му се променя – жълтия цвят постепенно избледнява, а червения цвят става все по-наситен.

Глориозата предпочита ярка светлина. Подходящо разположение у дома е на южен прозорец, както и западно или източно изложение. При изнасяне на открито, растението трябва да се адаптира към слънчевите лъчи.  

През зимата растението има ярко изразен период на покой. На есен, след като прецъфти, се намалява поливането до пълно прекратяване. 
Препоръчва се ежегодно пресаждане на пролет. Грудката се сади хоризонтално, покрита на два три сантиметра с почва.

По време на вегетативния период се подхранва с течен тор за цъфтящи растения, ежеседмично, докато не приключи цъфтежа. Глориозата обича високата въздушна влажност. Препоръчително е редовното опръскване.

Съвет на градинаря: Глориозата всъщност е вид лоза, задължително осигурете някаква подпора или въженца, по които да се увива.

Растенията са засадени в саксии с диаметър 17 см.
Надземната част е с височина 80 см.
 
Продуктът не се предлага в момента.
 1