Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Диня Сенсей F1

Диня Сенсей F1

 
Диня Сенсей F1 (Sensei F1) се цени високо поради своята устойчивост на редица вируси (резистентност проявява към Антракноза раса 1 и Фузарим раса 1.

Сорта е подходящ за отглеждане както на открито в земеделските бустани, така и под тунели от Израелско полиетиленово фолио. Едно от предимствата на този сорт е, че е отлично пригоден за производство на присадка. 
Ранната диня Сенсей F1 бързо образува мощен храст, добре облистен, което предпазва добре плодовете. Сорта има добра устойчивост на слънчево греене и не страда от слънчев пригор. 
Основно предимство на Senesei F1 са безспорно плодовете. Образува дини с изравнен размер и средно тегло 7 - 10 кг, месото е наситено тъмно червено и плътно. Отличен сладък вкус - съдържание на захари около 11 - 12 %. Едно от предимствата на сорта е, че се съхранява чудесно за около 2 седмици след откъсване, без да се променят вкусовите качества.
(в 1 гр. се съдържат около 20 - 25 бр. семена)

Посевна норма: При отглеждане в/у подложка ще са ви нужни около 350 бр. семена на декар, а при директна сеитба използвайте 500 - 650 бр. семена в дка. Възможно е отглеждане и на по-голяма гъстота, като оптимално се препоръчва отглеждане на до 600 растения в дка.

Схема на отглеждане: Отглеждайте редово, като оставете м/у редовете около 1,6 м до 2 м, а разстоянието м/у растенията в ред трябва да бъде около 60 до 100 см. За намаляне на плевелите се препоръчва отглеждане в/у мулчиращо фолио.
 
За поръчка
  • 10 бр. семена - 2.8 лв
  • бр.
семена артикулен номер С002
 1