Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Домарк 10 ЕК

Домарк 10 ЕК

 
Домарк е течен емулсионен концентрат, което означава бързо приготвяне, по-добра смесимост и по-добра съвместимост. Активната съставка в Домарк е Тетраконазол.
Разрешена употреба на продукта:
Брашнеста мана и Оидиум по Лозя – 0.025 – 0.3% - 2.5 - 3 мл за 10 л вода;
Брашнеста мана Краставици 0.04 – 0.05%
Брашнеста мана Домати 0.05%
 
КАК ДЕЙСТВА ДОМАРК?
Домарк е триазолен фунгицид за борба с брашнеста мана. Триазолите (DMI) са семейство фунгициди, блокиращи синтеза на стерол в клетъчните стени на гъбните организми. Този начин на действие е общ за фунгицидите от тази група.
Домарк има 3 начина на действие.
ПАРНО ДЕЙСТВИЕ
Парното действие спомага за преразпределянето на продукта върху листната повърхност. Това означава по-добро покритие на листната повърхност и новоформираните гроздове.
ТРАНСЛАМИНАРНО ДЕЙСТВИЕ
Това означава, че след проникване в растението. Домарк се придвижва между листната повърхност и осигурява защита дори за ненапръсканите части на растението Високата разтворимост на Домарк в масла позволява бързото му поемане през восъчните съставки на кутикулата на листата и дифундиране през тъканите на растението.
СИСТЕМНО ДЕЙСТВИЕ
Относително високата разтворимост на Домарк във вода означава, че активната съставка се разтваря лесно в растението и се пренася ефективно до нетретираните части, като осигурява висока степен на защита, особено по време на бързия пролетен растеж.
В идеалния случай, за постигане на най-добър резултат третирането трябва да се извърши така, че до 4 часа да няма съществен валеж от дъжд, който да отмие продукта. След 4 часа няма загуба на Домарк поради отмиване.

Карантинен срок: 7 дни за домати,краставици; 30 дни за лозя
 
За поръчка
  • 2 х 5 мл - 2.4 лв
  • бр.
 1