Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Дъбов чипс американски - бленд

Дъбов чипс американски - бленд

 
Американски дъбов чипс - бленд, средно печен със среден размер М

Дъбовият чипс представлява частици от американски дъб, които се получават от подпродуктите използвани при производството на дъгите, предназначени за изработването на дъбовите бъчви. Суровината е естественото дъбово дърво, изсушено в условията на околната среда, в продължение на период от 12 до 18 месеца. В състава на този продукт преобладава видът Querqus alba.

Характеристика на продукта
Дъбовите частици не са подложени на химична, ензимна или физическа обработка освен нагряване. Те се различават помежду си по своите размери и приложения термичен режим.
Органолептичния ефект на американският дъбов чипс във виното се изразява в засилване на усещането за сладост като комбинира ванилия, кокос и пушек.

Размер на дъбовите частици – за среден размер М
Дължина – 10 – 12 mm
Ширина – 5 – 8 mm
Дебелина – 2 – 5 mm
Влажност на печените продукти – между 2% и 4%

Препоръчителни дози за употреба
Оптималната доза варира от 1 до 5 гр./литър, в зависимост от желания сетивен и технологичен ефект. При високоалкохолни напитки е препоръчително да се прилагат по-ниски дози.

Препоръки
Дъбовите частици могат да се използват основно в два технологични етапа - през периода на ферментация и през периода на отлежаване на виното. Продължителността на контакта може да варира от 1 до 4 седмици в зависимост от съчетанието на всички фактори, оказващи влияние върху процеса на екстракция.
Продуктa да се съхраняват в хладно, сухо и чисто помещение, далеч от материали със силна миризма.

Начин на употреба
Препоръчително е влагането на дъбовия чипс да става в чувалче от пореста материя. Чувалчето се завързва с връв, единия край на която е извън съда за ферментация или отлежаване. Това улеснява внасянето на желаното количество чипс във виното и последващото му изваждане. Така се осигуряват и добри условия за екстракция на компонентите. Желателно е предварителното му изплакване с вода с оглед премахване на фините частици дървесен прах. Препоръчва се предварителна проба с малък обем - например 1 литър, с цел по-точното определяне на точната доза съобразно личните предпочитани

 
Продуктът не се предлага в момента.
 1