Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Дъбов чипс френски размер М леко печен

Дъбов чипс френски размер М леко печен

 
Френски дъбов чипс - леко печен и среден размер М

Описание на продукта
Вид на продукта – Френски дъбов чипс, леко печен и среден размер М
Дъбовият чипс представлява частици от френски дъб, които се получават от подпродуктите използвани при производството на дъгите, предназначени за изработването на дъбовите бъчви. Суровината е естественото дъбово дърво, изсушено в условията на околната среда, в продължение на период от 12 до 18 месеца. В състава на този продукт преобладава видът Querqus sessilis, но включва и вида Querqus robur.

Характеристика на продукта
Дъбовите частици не са подложени на химична, ензимна или физическа обработка освен нагряване. Те се различават помежду си по своите размери и приложения термичен режим.
Технологичния и органолептичен ефект на леко печеният дъбов чипс във виното се изразява в стабилизиране на антоцианите и цвета, подобрява се усещането за обем, мекота и сладост.
Размер на дъбовите частици – за среден размер М
Дължина – 10 – 12 mm
Ширина – 5 – 8 mm
Дебелина – 2 – 5 mm
Влажност на печените продукти – между 2% и 4%

Препоръчителни дози за употреба
Оптималната доза варира от 1 до 5 гр./литър, в зависимост от желания сетивен и технологичен ефект.

Препоръки
Дъбовите частици могат да се използват основно в два технологични етапа - през периода на ферментация и през периода на отлежаване на виното. Продължителността на контакта може да варира от 1 до 4 седмици в зависимост от съчетанието на всички фактори, оказващи влияние върху процеса на екстракция.
Продуктa да се съхраняват в хладно, сухо и чисто помещение, далеч от материали със силна миризма.

Начин на употреба
Препоръчително е влагането на дъбовия чипс да става в чувалче от пореста материя. Чувалчето се завързва с връв, единия край на която е извън съда за ферментация или отлежаване. Това улеснява внасянето на желаното количество чипс във виното и последващото му изваждане. Така се осигуряват и добри условия за екстракция на компонентите. Желателно е предварителното му изплакване с вода с оглед премахване на фините частици дървесен прах.


 
За поръчка
  • 100 гр. - 3.6 лв
  • бр.
 1