Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Замиокулкас замиофолия ( 12 cm)

Замиокулкас замиофолия ( 12 cm)

 
Замиокулкас – дърво на желанията

Това листно декоративно цвете е известно на повечето любители от сравнително малко време. Наричат го и ZZ за по кратко. Листата му са месести и издръжливи – понякога те изглеждат дори като направени от пластмаса. Подходящо както за начинаещи, така и за напреднали градинари, Замиокулкас, или още дървото на желанията, ще ви донесе радост вкъщи.

 Познато е също с прякорите Дърво на желанията и Растение на вечността. Може да се каже, че Замиокулкас е сравнително младо попълнение в съвременната флора, тъй като е представено за пръв път през 1996г. Родината му е остров Танзания. 

По произход цветето идва от Африка и впечатлява с тъмнозелени, симетрично разположени листа. На височина достига средно до 1 м. Според Фън Шуй Дървото на желанията привлича богатството, затова е подходящо и за отглеждане в офиси.

Замиокулкас е известно като едно от най-не капризните и издръжливи растения, затова може да сте сигурни, че няма да имате проблеми с отглеждането му.

Трябва да се внимавате да не преполеете.  Замиокулкас, защото листата му започват да гният. През зимата се полива, когато почвата е суха. През лятото един път седмично.

Замиокулкас не понася директната слънчева светлина, издържа на сянка, но не за постоянно. 
Почвата трябва да е рохкава, богата на хранителни вещества. Тори се с тор за кактуси.

Да се пази от деца и животни!

Растенията са засадени в саксии 12 см.
Надземната част е с височина 50 см.

 
Продуктът не се предлага в момента.
 1