Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Засаждане на есенните луковици

Засаждане на есенните луковици

 
Есента е сезон не само на листопад и приготвяне на растенията за зимен покой. През есента е моментът да се засадят различни видове цветя, които зацъфтяват рано напролет. За новите градинари ентусиасти ще кажем, че различните луковични растения се засаждат на различна дълбочина с корените надолу и заострения край нагоре. 

 Пролетно цъфтящите луковични, като кокичетата се садят първи в градината през септември - октомври. Нарцисите и малките луковични като минзухарите се садят в края на септември началото на октомври. Лалетата и лилиумите се садят по-късно - докато почвата все още подлежи на обработка. Поради високите температури тази година не бързайте със засаждането на луковиците, защото ще ги провокирате да започват да се развиват и ще изкарат на зелена маса и има опасност при падане на температурите да измръзнат. Температурите трябва да са около 10-15 градуса.

 Есенните луковици обичат хладното време и успешно презимуват. Едно от най-добрите неща, които можете да направите за засадените навън луковични е да поставите листа, слама или друг лек материал върху тях с дебелина около 5 см. след като почвата замръзне. Това ще предпази почвата от постоянно замръзване и размразяване през зимния период. Полейте почвата добре след засаждането и веднъж преди зимните студове. Минзухарът и кокичето се садят на 5 см. дълбочина – най-добре е да ги садите на групи по 20-30 растения, за да може да ви се образува цветно петно. 

Садят се есента, за да могат да цъфнат на пролет. Нарцис, лале се садят на 10 см. Допълнителна информация за отглеждане, цена и поръчка ще намерите, като кликнете на линка http://bit.ly/1jeAkXp
 
За поръчка
  • статия - 0 лв
  • бр.
 1