Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Здравец Splish Splash 1 бр.

Здравец Splish Splash 1 бр.

 
опаковка с 1 бр. 
размер: I 
височина на растението: 45 см.  
период на цъфтене: от юли до октомври  

Здравецът е многогодишно тревисто растение от рода Гераниум (Geranium). В градината намира многостранно приложение: като подсевна култура покрай дървета, като покриващи земята, в поляни, алпинеуми, както и като партньори на множество многогодишни растения в лехите. Вирее на слънце и на сянка до 2500 м. надморска височина, а като билка за здраве се използват листата, корените и цветовете му.  

Здравецът цъфти от първите летни месеци до средата есента.  За да се предпазят растенията от брашнеста мана след цъфтежа се изрязват или окосяват. След това те покарват отново. По този начин се стимулира за по-обилен цъфтеж.   
Засажда се от март до юни на разстояние 60 см. и дълбочина 5-8 см. Най- добре се развива на полусенчести места. Здравецът вирее еднакво добре на сянка и на светло, но не под преките слънчеви лъчи, защото листата му пожълтяват и изсъхват.

Почва – Здравецът обича добре дренирана градинска почва, но вирее успешно в скалисти и планински райони с песъчлива и глинеста почва. През лятото трябва да се подхранва всяка седмица. През пролетта, на около 20 – 25 дни добавяйте течни торове. 

Поливане – Обича влагата, но не трябва да се преполива.  През лятото се нуждае от повече вода, така че няма да сгрешите, ако го поливате обилно на 2-3 дни. През зимата поливането се ограничава, тъй като изпада във вегетативен период. Издържа на продължителна суша, но спира да се развива.

Производител: Холандия
 
Продуктът не се предлага в момента.
 1