Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Зефирантес Pink бокс

Зефирантес Pink бокс

 
пакет с 1 бр. грудки
размер:5/6

Зефирантес са многогодишни тревисти растения, наброяват около 35 вида и принадлежат на семейство Амарилисови (Amaryllidaceae). Името идва от Zephyrus – западен вятър и anthos – цвете. Растението е разпространено във влажните райони на Централна и Южна Америка. Листата са тесни и дълги, линейни и тревисти. Цветовете приличат на тези на минзухара, единични, на дълги и тънки дръжки. Развиви се добре на ярка светлина, но е способен да понася преки слънчеви лъчи. Подходящо е за цветни лехи и за отглеждане в сандъчета.

Размножаване: Луковиците се засаждат рано на пролет. В началото не е необходимо много поливане. Торене се извършва най - рано май месец. Обикновено растението цъфти от юли до октомври. След като прецъфти, поливането трябва да се сведе до минимум, за да се подготви луковицата за презимуване. Можете да я съхраните на хладно и защитено място, при температура 5 - 6 градуса.
Отглеждане: Зефирантесът вирее добре както при разсеяна светлина, така и на преки слънчеви лъчи. При стайно отглеждане се чувства добре на южни, западни и източни прозорци. Лятото спокойно може да го изнесем и на открито на балкона. В периода на активен растеж зефирантесите предпочитат температури в диапазон 18-25 °C. Полива се редовно с мека престояла вода, като се изчаква да засъхне повърхностният слой на почвата. След пресаждане се полива по-рядко, за да се избегне загниване. До края на сезона растението образува нови  луковици, които ще цъфтят обилно през следващата година.  Времето на цъфтеж е различно при различните видове. Някои зефирантеси цъфтят от април до юли, а други – от юли до октомври. Златистият зефирантес цъфти през зимата. Цветовете издържат от пет до седем дни разтворени. За да се постигне максимален ефект и създаде илюзия за непрестанен цъфтеж, се прктикува засаждане на група луковици (8-12) в широк и нисък съд. Почвата трябва да е рехава, хранителна и добре дренирана.

Лечебни свойства: В народната медицина луковиците на някои видове се използват при абсцеси (като топли компреси) и при заболявания на черния дроб. В Китай всички части на растението бял зефирантес се използват като лек срещу гърчове и хепатит. В различните страни  има лекарства, извличани от зефирантес, използвани за лечение на рак, диабет, туберкулоза, настинки.
 
Продуктът ще се предлага след месец Февруари.
 1