Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Зимна грижа за стайните растения

Зимна грижа за стайните растения

 
За всички прояви на грижа и внимание цветята у дома ще ви се отблагодарят.

Любителите цветари знаят отлично, че ако искат да се радват на красотата в дома си целогодишно, трябва да полагат грижи за цветята и през зимата. Студеният сезон се явява като своеобразен период на покой за цветята. Но това далеч не означава, че не трябва да се грижите за тях, нито пък да прекалявате с грижите. Напояването е сведено до минимум за растенията, които натрупват хранителни вещества в корените, стеблата и грудките си. Не давайте на своите зелени любимци същите дози вода, които сте им осигурявали през топлите месеци на годината.

Всички грешки, които допускате при отглеждането на растенията, по всяка вероятност ще дадат видимо отражение, преди да го погубят. Ето кои са най-популярните от тях: Ако листата са слаби, а дръжките им станат прекалено дълги и хилави, вероятно растението има нужда от повече светлина. Преместете го до прозорец и въртете саксията всеки ден, за да го огрява от всички страни. Ако цветето пожълтее, това обикновено е знак за преполиване. Ако краищата на листата изсъхват и се нагъват навътре, значи влажността на въздуха не е достатъчно висока или растението се намира на течение. Ако растението се накланя на една страна, това означава, че слънчевата светлина го огрява само от нея. Завъртете го, така че да го напече за няколко дни и от другата страна, а след това сменяйте ъгъла на саксията през 2-3 дни.

Тъй като повечето стайни цветя все още са в латентно състояние, моментът е подходящ те да бъдат разсадени. Ако са с добре развита коренова система и корените са започнали да се пода¬ват през дупчиците на сухата почва, то вие трябва да ги пресадите в по-голяма саксия.

Когато отделяте време за вашите растения, хвърляйте по едно око за листни въшки, бели мушички и брашняни бръмбари Тези вредители могат да виреят както навън, така и в дома ви. Можете да ги премахнете чрез инсектицид, но трябва да го прилагате периодично. Ако смесите инсектицида и почвата на растението, то в такъв случай трябва да пазите децата и домашните си любимци далече от третираното растение и саксията. Добре е пулверизиране от време на време листата на растенията, тъй като през зимата въздуха в помещенията е много сух. Може също така да поставите купички с вода до отоплителните уреди. Това е особено важно за тропическите растения, тъй като те имат нужда от повече влага.

Тези грижи за растенията ще Ви създаден през студентите и мрачни дни малко повече позитивна енергия и прекрасно чувство в дома Ви.
 
За поръчка
  • статия - 0 лв
  • бр.
 1