Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Иглика Vialii ` 1 бр.

Иглика Vialii ` 1 бр.

 
опаковка с 1 бр. 
размер: I
височина на растението: 40 см. 
многогодишно, цъфтящо

Към модерните видове иглики се отнася Primula vialii. Нейните естествени находища са в Азия. Различава се от останалите иглики по това, че оформя плътни туфички и множество силно удължени ланцетни листа. Те са покрити с фин брашнест налеп, който им придава фантастичен чар.

Дребните, подобни на камбанки цветчета са наредени плътно върху вретеновидни, здрави, елегантно изправени съцветния, до 40 см високи. Цветчетата започват да се отварят от основата към върха, което продължава дълго време през юни-юли. Баграта на разтворените цветчета е нежна лавандулово-розова, а тази на пъпките и на прецъфтелите цветчета – червена.

Така лехите от примула виали по време на цъфтеж изглеждат приказно изпъстрени в пастелни багри. Тази иглика е студоустойчива. Понася полусянка и влажни почви, богати на хранителни вещества. Важно е те да не са варовити. Растенията са много подходящи за оформяне на масиви. Разсажда се на разстояния 30 х 30 см.

Подходящи са за отрязан цвят. Цветовете издържат до две седмици във ваза.
 
Продуктът ще се предлага след месец Февруари.
 1