Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Индийски люляк, Лагерстремия - червена ( 13 cm)

Индийски люляк, Лагерстремия - червена ( 13 cm)

 
Индийският люляк - акцент в стилните градини

Сигурно ви е направило впечатление, че в дворовете на богатите българи, особено в черноморските им имения, през есента има отрупани с цвят храсти. Дори и към края на Октомври пищните цветове привличат окото и много напомнят на Средиземноморските паркове. Гледката може да се срещне и в домашните градини - в контейнери или в каменни вази - пак същият, сравнително нисък, но отрупан с цвят храст, който цъфти 'като луд' през есента. Малцина ще го разпознаят веднага. Не че Индийският люляк е някакво извънземно растение, напротив то е едно от най-старите отглеждани у нас, но както често се случва - позабравено.

Листопаден храст или ниско дърво с височина до 7 м. Листата са елипсовидни. Есента преди опадане се обагрят в оранжевочервено до пурпурно, което още повече подсилва декоративния ефект на растението.

Цветовете са едри 3-4см в диаметър. Събрани са в едри, гроздовидни съцветия с дължина до 20см.

Цветовете се появяват през Август и цъфтежът продължава до Ноември. Това е един от най-продължително и до късно цъфтящи храсти.

Чувствителна е към ниски температури. Навън в градината издържа без повреди до (-15С). При по-ниски температури всички надземни части умират, но на следващата година от спящите пъпки наново се възстановяват издънки.

Извадка от статия в сп.Цветя и градини

Растенията са засадени в 13 см. саксии и могат да се засаждат на постоянно място от ранна пролет до късна есен.

Надземната част е с височина 25 см.

 
Продуктът не се предлага в момента.
 1