Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Инкарвилея Delavayi

Инкарвилея Delavayi

 
Инкарвилеята (Incarvillea) е многогодишна екзотична красавица, която вече се отглежда и у нас. От този род са познати 14 вида многогодишни растения, но като декоративни се използват само няколко. Най-търсена е I. delavayi, която произхожда от Китай. Тя развива месести вретенообразни корени. Стъблата й достигат на височина 40 см. Листата й са дълбоко двойно или тройно нарязани и наподобяват листата на папрат. Цветовете са изящни камбанки 6-8 см в диаметър, групирани по няколко на върха на стъблата.

Отглеждане:
В унисон с биологическите си изисквания растенията се развиват добре, ако са засадени на слънчево място, но ще понесат и слабо засенчване. Почвата трябва да е лека, добре дренирана, дори камениста. Основно изискване е, тя да е богата на хранителни вещества и винаги леко влажна.
През цялото лято почвата около растенията трябва да е рохкава и да се полива редовно. За да цъфтят пищно, подхранвайте поне един път месечно. В студени зими има опасност растенията да измръзнат. Затова през есента над почистените вече от прецъфтелите стъбла туфички покрийте със суха слама или други подходящи изолиращи от студа материали. Много рано напролет почистете, за да не причините задушаване или загниване на растенията.

Растенията са засадени в 14 см. саксии и могат да се засаждат на постоянно място от ранна пролет до късна есен.
Надземната част е с височина 20-30см.

 
Продуктът не се предлага в момента.
 1