Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Инкарвилея Snowtop ~ 2 бр.

Инкарвилея Snowtop ~ 2 бр.

 
опаковка с 2 бр. 
размер: IІ
височина на растението: 60 см. 
период на цъфтене: май- август 
многогодишно, цъфтящо

Инкарвилеята (Incarvillea) е многогодишна екзотична красавица, която вече се отглежда и у нас. От този род са познати 14 вида многогодишни растения, но като декоративни се използват само няколко. Най-търсена е I. delavayi, която произхожда от Китай. Тя развива месести вретенообразни корени. Стъблата й достигат на височина 40 см. Листата й са дълбоко двойно или тройно нарязани и наподобяват листата на папрат. Цветовете са изящни камбанки 6-8 см в диаметър, групирани по няколко на върха на стъблата. Обагрени са пастелно розово, с бледожълто око в основата на камбанката. Масовият цъфтеж е през юни. Известни са сортовете Pink с бледорозови и Alba - с бели цветове и не така силно нарязани листа.

Отглеждане:
В унисон с биологическите си изисквания растенията се развиват добре, ако са засадени на слънчево място, но ще понесат и слабо засенчване. Почвата трябва да е лека, добре дренирана, дори камениста. Основно изискване е, тя да е богата на хранителни вещества и винаги леко влажна.

Растенията се засаждат през март- май на разстояние 25 см. и дълбочина 10 см.  

През цялото лято почвата около растенията трябва да е рохкава и да се полива редовно. За да цъфтят пищно, подхранвайте поне един път месечно. В студени зими има опасност растенията да измръзнат. Затова през есента над почистените вече от прецъфтелите стъбла туфички покрийте със суха слама или други подходящи изолиращи от студа материали. Много рано напролет почистете, за да не причините задушаване или загниване на растенията.

Производител: Холандия
 
Продуктът ще се предлага след месец Февруари.
 1