Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Ирис Bullwinkle ` 1 бр.

Ирис Bullwinkle ` 1 бр.

 
опаковка с 1 бр.
размер: I
височина на растението: 70 см. 
период на цъфтене: от юли до октомври  
многогодишно

Тази група растения се характеризира с голямо видово разнообразие. Някои перуники достигат височина 1 м, но се срещат и джуджета. Голямото разнообразие е в обагрянето. 

Използват се за засаждане в цветни групи, край водни басейни, в скални групи, а също и за отрязан цвят. В последния случай цветовете се берат в момента преди отваряне на пъпките.  Може да се използва и за укрепяване на шкарпи, където плътните, почти повърхностно разположени коренища не позволяват измиването на почвата от дъждовете. 

У нас най-често се отглеждат сортове от вида Ирис германика (Iris germanica). Листата имат форма на меч и се предпочитат много за букети и декорации. Коренищата са месести и позволяват растението да бъде засадено и на по-сухи, дори каменисти почви. Цъфтят в края на пролетта и началото на лятото.

 Ирисите са разделени в две основни групи – ризомна и луковична. Ризомни са брадатите, голобрадите и качулатите ириси. Брадите ириси имат власинки по външните си венчелистчета. Голобрадите ириси имат гладки външни венчелистчета и ризоми, разположени под повърхността на почвата. Качулатите ириси нямат власинки, а удебелена част по външните венчелистчета.

Засадете ирисите от ризомната  група през 60 см. на дълбочина 5-6 см. на почва с добро отцеждане и ярко слънце.

Съвет:  Прецъфтелите цветове се изрязват.  През есента жълтите листа се отделят, не се откъсват!

 
Продуктът не се предлага в момента.
 1