Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Кайсия сорт Силистренска късна

Кайсия сорт Силистренска късна

 
Срок на зреене: 15-30 юли    

Дървото е умерено растящо с овална корона. Цъфтежа в средно ранен. Родовитостта е обилна и редовна. Има добра студоустойчивост, устойчив на гъбни и бактерийни болести. Плодовете са много едри, с тегло около 50-55г., овално-яйцевидна форма . Кожицата е средно дебела, жълта – оранжева със слабо червен руменец, слабо окосмена. Месото е оранжево-жълто, стегнато, хрупкаво, сочно, сладко-кисело, ароматно. Плодовете зреят през втората половина на юли. Костилката се отделя от месото. Сорта е самофертилен.
Технологична характеристика: Плодовете издържат на манипулация и транспорт. Могат да се прибират механизирано. Подходящи са за консумация в прясно състояние и за преработка в компот и нектар.

Растенията са на гол корен и е необходимо да бъдат засадени веднага или правилно съхранени!

СЪХРАНЕНИЕ - ДО МОМЕНТА НА ЗАСАЖДАНЕ
За да се запазят дръвчетата до момента на засаждане свежи, трябва да са правилно опаковани. След закупуване на посадъчен материал не забравяйте да ги опаковате. Напръскайте корените с вода, опаковайте с влажна материя (парче стар плат), поставете в найлон и завържете добре. Така опаковани, фиданките могат да се съхранят на хладно място до 3-5 дни без да има проблем от изсъхване.

*ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТЕХНОЛОГИЯТА НА ЗАСАЖДАНЕ ЩЕ НАМЕРИТЕ -> ТУК

 
Продуктът не се предлага в момента.
 1