Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Кайсия сорт Унгарска

Кайсия сорт Унгарска

 
Срок на зреене: 1.06.-10.06  

Случайно семеначе, намерено в Унгария. Има много вариетети ( в Унгария са проучени 525), У нас е внесен след Освобождението. Основен стандартен сорт.
Дървото е силнорастящо, кълбовидна рядка корона. Цъфтежът е средно ран. В плододаване встъпва 4 години след засаждането. Плододава изобилно. Студоустойчивостта му е над средна. Невзискателен е към почвата. Плодовете узряват края на първото - началото на второто десетдневие на юли, неедновременно, което пречи за механизиране на беритбата. . Те са много едри, със средно тегло 60g, плоскокълбовидни, сплеснати отстрани. Кожицата е средно дебела, жълтеникаво-оранжева, с малиновочервен руменец и карминовочервени точки по огряваната страна, покрита с фин мъх, отделяща се от месото. Месото е портокалово-жълто, средно твърдо, нежно, сочно, сладко-кисело, слабо ароматично, с добро до много добро качество. Костилката е едра, тъмнокремава, овална, с остър висок гребен и грапава повърхност, отделя се от месото. Ядката е сладка със средно тегло 1g.

Технологична характеристика: Плодовете издържат добре на манипулация и транспорт. Могат да се съхраняват 5-6 дни. Подходящи са за консумация в прясно състояние и много добри за преработка в компот, конфитюр и нектар.
 
Продуктът не се предлага в момента.
 1