Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Как да се отърва от тази напаст белокрилката?

Как да се отърва от тази напаст белокрилката?

 
Оранжерийната белокрилка развива до 10-12 поколения годишно и зимува по растенията, отглеждани в оранжериите, и по цветята в домовете. Обикновено през втората половина на април или началото на май възрастните насекоми напускат оранжериите и прелитат на открито. Те се заселват по плевелната растителност, зеленчуковите и други култури. Белокрилките се заселват от долната страна на най-младите листа. През деня те стоят неподвижно и само при обезпокояване (раздвижване на леторастите) се разхвърчават на къси разстояния и отново кацат по долната страна на листата. През нощта са активни и прелитат от едни растения на други. 

Белокрилките бързо развиват устойчивост на използваните инсектициди. За да се избегне създаването на такива популации, трябва да се редуват различни химични препарати, както по активно вещество, така и по механизъм на действие. Регистрирани препарати за борба с оранжерийната белокрилка са: Актара 25 ВГ - 0,03%;  Моспилан 20 СП - 0,02%; Вазтак 10 ЕК - 0.03%; Децис 2.5 ЕК - 0.05%; Нексид 015 КС - 0,04%; Нуреле Дурсбан - 0.1%; Фюри 10 ЕК - 0.02% и др . Пръсканията се повтарят през 5-6 дни.
 
За поръчка
  • статия - 0 лв
  • бр.
 1