Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Каламондин - декоративна мандарина (с плодове)

Каламондин - декоративна мандарина (с плодове)

 
Calamondin е привлекателно декоративно вечнозелено дърво, с приказни ароматни "оранжеви" плодове, цъфти през пролетта. Цветните пъпки продължават да цъфтят и зимата докато другите вече са се оплодили и узрели. Плодоветете могат да бъдат използвани в напитки, вместо лимон или лайм. Каламондините често се отглеждат в контейнери, и са много атрактивни край басейни или в пейзажа на градината. 

Calamondin е Студоустойчив цитрус, създадена чрез кръстосване на мандарина с кумкуат.

Това са малки дървета, гъсти, вечнозелени с гъста корона. Те обикновено имат няколко къси шипа по клоните. Листата са (5-10 см), дълги с дълги дръжки. Дърветата може да нарасне (3-6 метра) височина, но в стайно отглеждане обикновено са по-малки. Ярко оранжевите плодове са кръгли, около (4 см) и кисели. 

Произхода му е Филипините, понася почти пълна сянка , но обилен цъфтеж настъпва при пълно слънчево греене. Като всички цитруси той е устойчив на засушаване, но умереното поливане е задължително. Това е един от най устойчивите на студ цитруси. 

Растението е много лесно за отглеждане и се счита, че е един от най-издръжливите цитруси.

Растенията са с височина 40 - 45 см, вкоренени в саксия с диаметър 14 см
Произход: Холандия

 
Продуктът не се предлага в момента.
 1