Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Камелия розова Camellia japonica Pink (19 cm)

Камелия розова Camellia japonica Pink (19 cm)

 
Камелия - Японска роза
Едни от най-красивите цъфтящи цветя през зимата са камелиите. Те цъфтят от късна есен до ранна пролет. Подходящи са за отглеждане в зимни градини или като стайни растения, а при районите с по-меки зими – и на открито.
Камелията произхожда от планинските местности на Япония , затова някъде я наричат японска роза. Представлява  храст с височина от един до три метра, с компактна корона от лъскави, тъмнозелени листа и с цветове от снежнобяло до яркочервено, през всички нюанси на розовото.

Отглеждане
Камелията се развива добре на светли, но не твърде слънчеви места. Най-подходящи за нея са хладните стълбища, верандите и зимните градини. Температурата в помещението може да варира от 6 до 16 градуса. Само по време на цъфтежа може да се увеличи малко тази граница. Важно условие за доброто й развитие е да осигурите хладно място с висока въздушна влажност. Ако я отглеждате в саксия, не я местете или въртете. Така рискувате да загубите цветните пъпки на растението.
Имайте предвид, че камелията е много чувствителна към температурните промени, както и към влажността на почвата.
Редовно подхранвайте по време на цъфтежа. Щом като се покажат пъпките, трябва редовно да го пулверизирате. Но напълно разцъфтелите камелии не бива да пръскате, тъй като цветовете им ще станат на петна.

Растенията са с височина 70 + см, засадени в саксия с диаметър 19 см.
Произход: Холандия

 
Продуктът не се предлага в момента.
 1