Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Касис Ribes Titania (9 cm)

Касис Ribes Titania (9 cm)

 
Широколистен храст без бодли,  достигащ на  височина 1-1,2 м. Пъпките са с дължина 4-10 мм., бледозелени, с бели реснички. Листата са с дълги дръжки, широки, силно нарязани, със специфичен аромат. Цъфти през май. Цветовете са малки, зеленикави, събрани в провиснали гроздове. Плодовете са кръгли, 10-12 мм. в диаметър, черни и ароматни, кисело-сладки на вкус, с тънка люспа и много семена.Готови са консумация в началото на юли до септември. Съдържат комплекс от биологично активни вещества, които са важни за човешкия организъм. Богати са на витамин С (една супена лъжица плодове съдържа дневната доза от този витамин. От плодовете на касиса се приготвят сокове, сиропи, компоти, вино и др. При преработката на плодовете витамин С се запазва добре в продуктите. Пъпките, листата и клонките на касиса също съдържат витамини. От листата и клонките му се получава отвара, която се използва при простуда и други заболявания.

Предпочита  богата, със  средна влажност, добре дренирана почва с интензивно слънчево огряване  до частична  сянка.  Следобедната сянка е ценена в горещите летни дни. Мястото да бъде  защитено от силни ветрове и ниски температури през зимата, Редовно поливане през лятото за запазване почвената влажност.

Растенията са засадени в 9 см. саксии и могат да се засаждат на постоянно място от ранна пролет до късна есен.

Производител: Холандия
 
Продуктът не се предлага в момента.
 1