Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Крес салата, Кресон (Lepidium sativum)

Крес салата, Кресон (Lepidium sativum)

 
Кресон е бързорастящо едногодишно градинско растение от сем. Кръстоцветни, с право стъбло, високо до 60 см. Розетните листа и младите стъблени разклонения преди началото на стрелкуване на креса имат приятен лютив вкус на горчица и се използват за салата, като подправка и за гарниране на някои ястия. Богати са на витамини - 120 мг % витамин С, до 4,8 мг % каротин, 83 мг % рутин и витамини от групата В и на желязо, калций, йод, калий и други минерални соли.
За отглеждане на креса е благоприятна плодородната, богата на органични вещества и достатъчно влагоемна почва. Преди сеитбата на креса мястото се подготвя на фитарии.
Кресът се сее на интервали от 7-10 дни, от ранна пролет до настъпване на горещините и отново в края на лятото. Между редовете се оставя разстояние 20-25 см; по-късно, след прореждането, растенията се оставят на 8-10 см в реда.
За 2-3 седмици след поникването кресът може вече да се прибира. През този кратък вегетационен период кресът се полива редовно, подхранва се еднократно с 8-10 кг/дка амониева селитра, плеви се.
Кресът може да се отглежда рано през пролетта и в студени или полутопли парници. При този начин на отглеждане на крес се обръща най-голямо внимание върху проветряването и осигуряването на възможно най-добро осветление за растенията.
Подходящ е за отглеждане в парници, оранжерии, както и в сандъчета на балкона.


 
За поръчка
  • 10 г - 1.3 лв
  • бр.
артикулен номер Л468973
 1