Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Круша сорт Хардиева масловка

Круша сорт Хардиева масловка

 
Срок на зреене: 25 август - 5 септември    

Произход: Случайно семеначе отгледано във Франция. У нас е внесен след Освобождението. Разпространен е в цялата страна, но слабо. Основен стандартен сорт.
Aгробиологична характеристика: Дървото е силнорастящо. Афинитетът му с дюлева подложка е много добър. Короната е високопирамидална, рядка. Скелетните клони излизат под остър ъгъл, но отчесване не се наблюдава. Пробудимостта на пъпките е голяма, а разклоняемостта-слаба. Цъфтежът е средно-късен. Сортът е добър опрашител. Опрашва се от Боскова Масловка, Добра Луиза, Д-р Жюл Гюйо, ЖифардоваМасловка, Клапов Любимец, Пас Красан и Харденпонтова Масловка. Родовитостта му бавно нараства, но плододава обилно и редовно. Устойчив е на струпясване. Устойчив е и на пригор. Не е взискателен към почвата и климата. Плодовете придобиват беритбена зрелост към края на август-началото на септември, а консумативна- 2-3 седмици по-късно. Те са над средно-едри със средно тегло 150g., тъпокрушовидни или ширококонични, доста еднообразни. Кожицата е дебела, суха, почти изцяло бронзовокафява, със слаб тъмночервен руменец. Месото е бяло жълтеникаво-кремаво, нежно, топящо се, сочно, сладко, киселичко, с приятен мускатен аромат и много добро до отлично качество.
Технологична характеристика: Плодовете се държат на дървото. При навременна беритба издържат добре на транспорт и манипулация. Съхраняват се при обикновени условия 2-3 седмици, а в хладилници-5-6 седмици. Използват се за консумация в прясно състояние и за преработка в компот.

Растенията са на гол корен и е необходимо да бъдат засадени веднага или правилно съхранени!

СЪХРАНЕНИЕ - ДО МОМЕНТА НА ЗАСАЖДАНЕ
За да се запазят дръвчетата до момента на засаждане свежи, трябва да са правилно опаковани. След закупуване на посадъчен материал не забравяйте да ги опаковате. Напръскайте корените с вода, опаковайте с влажна материя (парче стар плат), поставете в найлон и завържете добре. Така опаковани, фиданките могат да се съхранят на хладно място до 3-5 дни без да има проблем от изсъхване.

*ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТЕХНОЛОГИЯТА НА ЗАСАЖДАНЕ ЩЕ НАМЕРИТЕ -> ТУК
 
Продуктът не се предлага в момента.
 1