Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Лале Albert Heyn бокс

Лале Albert Heyn бокс

 
размер на луковицата: 11/12
височина на растенията  30 см. 

Tulip Fosteriana

Тази група лалета е известна и като императорските лалета. Произлиза от ботаническото лале Tulipa fosteriana, див вид разпространен в планините на централна Азия. Получените сортове доста се различават по височината си, но всички имат огромни цветове в ярки окраски. Най-ценното при тях е че се саморазсаждат  и не потъват, така че няма нужда да се вадят, а когато са насадени в големи групи изглеждат особено впечатляващо. Цъфтят рано на пролет след ботаническите.

Лалетата са едни от най – лесно отглежданите цветя. Те са многогодишни и могат да бъдат засадени с други цветя, храсти и дървета. Луковиците на лалетата се засаждат на слънчеви места от септември до декември на разстояние 12 -15 см. една от друга и на дълбочина  10-15 см. Цъфтят  март -май. Подходящи са за украса на балкони, бордюри, цветни петна в градини, алпинеуми и за отрязан цвят. 

Други грижи: Остатъкът от цветовете се изрязва веднага след опадането на околоцветните листчета. Тогава се изхранват малките луковички /детки/. Не е необходимо да се изваждат луковиците всяка година от земята.

Съвет на градинаря: Лалетата са идеални за отрязан цвят. Добавете щипка захар във водата, за да удължите живота им.

Произход: Холандия
 
Продуктът не се предлага в момента.
 1