Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Лале Stresa бокс

Лале Stresa бокс

 
размер на луковицата: 11/12
височина на растенията  20 см.

Tulip Kaufmanniana

Сортовете лалета тип Кауфманиана са от вида, който се среща естествено в Турция. Те са от най-рано цъфтящите лалета, обикновено са ниски с височина до 10-12 см, което ги 
прави идеални за алпинеуми и ако се оставят без да се вадят, с годините ще се размножават много успешно. Венчелистчетата им са заострени и в слънчевите дни чашките се отварят напълно и изглеждат плоски. Напълно отворени, приличат повече на водни лилии, отколкото на лалета. Дори, някои сортове са селекционирани така, че това преимущество се взема предвид – оцветяването от вътрешната страна на чашката е различно от външното. Идеални за алпинеуми и сандъчета, добри в лехи и бордюри

Лалетата са едни от най – лесно отглежданите цветя. Те са многогодишни и могат да бъдат засадени с други цветя, храсти и дървета. Луковиците на лалетата се засаждат на слънчеви места от септември до декември на разстояние 12 -15 см. една от друга и на дълбочина  10-15 см. Цъфтят  март -май. Подходящи са за украса на балкони, бордюри, цветни петна в градини, алпинеуми и за отрязан цвят. 

Други грижи: Остатъкът от цветовете се изрязва веднага след опадането на околоцветните листчета. Тогава се изхранват малките луковички /детки/. Не е необходимо да се изваждат луковиците всяка година от земята.

Съвет на градинаря: Лалетата са идеални за отрязан цвят. Добавете щипка захар във водата, за да удължите живота им.

Произход: Холандия
 
Продуктът ще се предлага след месец Юни.
 1