Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Лоза Безсеменен хибрид VІ-4 - бял безсеменен десертен сорт

Лоза Безсеменен хибрид VІ-4 - бял безсеменен десертен сорт

 
Сертифициран лозов посадъчен материал (облагородени вкоренени лози)

Безсеменен хибрид VІ-4 е създаден през 1941 г. в опитна станция, град Септември, чрез кръстосването на сортовете Италия и Бяло без семе от Н. Неделчев, К. Стоев, М. Кондарев и З. Занков. Утвърден е през 1961 г.

 Листът е средно голям, петделен, средно нарязан, гладък, отдолу гол. Гроздът е средно голям до голям (20,6/12,6 см), коничен, с едно или две крила, полусбит до рехав. Средната маса е 397 г, а зърното е много едро (27,6/15,6 мм), продълговато. Кожицата е дебела, крехка, жълтозелена до кехлибарена, консистенцията – месесто-хрупкава. Вкусът е хармоничен. 

Гроздето узрява през втората половина на септември. Лозите са със силен растеж, добра родовитост и добив. Сортът е склонен към превръщане на съцветията в мустаци, но неизресява и немилерандира. Чувствителен е на мана и оидиум. Не е устойчив на ниски зимни температури. Поради ниската студоустойчивост се препоръчва да се отглежда приземно при формировка единичен или двоен Гюйо. 

Сорт Безсеменен хибрид V-4 се развива и плододава добре, присаден върху всички  подложки разпространени в страната. Гроздето е с много добра транспортабилност и съхраняемост. Подходящо е за консумация в свежо състояние и за преработка в стафиди, компоти и конфитюри.
 
Продуктът не се предлага в момента.
 1