Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Лоза Шардоне - бял винен сорт

Лоза Шардоне - бял винен сорт

 
Шардоне е сорт грозде, с което всички сме свикнали до такава степен, че вече се е превърнало в синоним на бяло вино. Грозда е малък, цилиндрично-коничен, понякога с крило, сбит. Дръжката е къса, средно дебела, вдървесинена в основата, жилава. Възелът понякога е с мустак или с малък грозд. Зърно е дребно, сферично, жълтозелено. Месото е сочно, с хармоничен вкус. Ципата е тънка, жилава. Дръжчицата е къса и тънка. 

 Шардоне е ранен винен сорт. Гроздето му узрява в края на август. За него подхождат по-дълбоки, богати варовити почви в подножието на хълмовете. Дава висококачествена продукция в по-хладни райони. Относително устойчив е на студ и суша. Има средно силен растеж, висока родовитост и среден добив. Чувствителен е на гниене. 

 Шардоне е най-успешният качествен сорт в света, който е в основата на едни от любимите на широката публика вина. От него се получават изключително качествени трапезни бели вина. Не случайно е наречен Царят на белите вина.

Тегло на грозда: 150 г
Тегло на зърното: 1.5-2 г
Време на зреене: 10.09-15.09
Добив от 1 дка: 1200-1500 кг

 
Продуктът не се предлага в момента.
 1