Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Малка градинска енциклопедия

Малка градинска енциклопедия

 
Как да изберем мястото на къщата в двора? Къде да посадим декоративните дървета? Как да разположим овощните и зеленчуковите култури, така че да не страдат от липса на слънце и да дадат най-много плод? Какви редки овощни дървета и храсти можем да отглеждаме в двора у дома и на вилата?
На тези и на още много други въпроси отговаря тази книга.

В книгата са разработени проблемите на композиционното и функционалното устройство (интериора) на селския, градския и вилния двор. Написана въз основа на проучвания на автора върху измененията в социалното предназначение на селските и градските дворове и тенденциите за декоративно и художествено оформяване на вилните места у нас и в други страни и на наученото от живота и от книгите, тя е практическо ръководство за организацията на дворната територия и за създаването на декоративния, овощния и зеленчуковия сектор. В нея има богата информация за декоративните растения - дървета, храсти и цветя - и за тяхното използване за създаване на украсни градини и за вертикално озеленяване на жилищни и стопански сгради, на пергели, огради и др.; за видовете и сортовете овощни дървета, лози и зеленчукови растения, подходящи за отглеждане в дворните и вилните градини. Отделено е място и за редки овощни, зеленчукови и други култури, които ще предизвикват интерес у най-любознателните стопани.
Разработеният календар ще улесни стопаните при работата им, свързана с отглеждането на културите.
Книгата е предназначена за всички собственици на дворни и вилни места, които искат да придобият повече знания и умения, за да могат чрез богатия свят на растенията да пресъздадат неповторимостта на индивидуалното си усещане за красота и хармония и едновременно с това да задоволят нуждите на семейството си от пресни плодове и зеленчуци. 

Автор: Борис Литов
Издател: Дионис
Издадена: 2001
Размери: 12.80x19.90
Брой страници: 288
Корица: Мекa
Език: Български
 
За поръчка
  • 1 бр. - 8.8 лв
  • бр.
 1