Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Мащерка

Мащерка

 
МАЩЕРКАТА се използва като подправка.
Тя е многогодишно растение, което расте на туфи и предпочита каменисти почви и е широко разпространена у нас. Може да достигне до 20-40 см. височина.

Събират се стъблата с цветовете и листенцата по време на цъфтежа - м. май и м.юли и се сушат на сенчесто и проветриво място. Използва се предимно изсушена, като листата и цветът се оронва и стеблата се отстраняват, защото съдържат повече танин и придават стипчив вкус.
Листата на прясната мащерка може да се използват в доматена салата, зелена салата или шопска. Слагайте не-повече от половин чаена лъжичка мащерка за цялото количество за да не добие салатата горчив вкус.

Мащерката се използва за подправка за супи, салати, сосове, за плънки и маринати за месо и риба. Особено е подходяща за ароматизиране на птиче, агнешко и телешко месо и при готвене на дивеч. Засявайте семената от м. март  до м. май на дълбочина не повече от 0.5 см. Кълни за 15-21 дни. Разсажда се май-юни на слънчево място, на разстояние 25 см едно от друго.
Консумира се целогодишно.
В 1 гр се съдържат около 5000 семена.
 
За поръчка
  • 0.5 г - 1.3 лв
  • бр.
семена артикулен номер 030085
 1