Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Мини карамфил (10.5 cm )

Мини карамфил (10.5 cm )

 
Многогодишно тревисто вечнозелено растение. Коренът е брадат и разклонен. Образува многобройни пълзящи леторасти, завършващи с изправени листни розетки. Цялото растение образува гъста туфа от листа. Листата са линейно ланцетни и тесни, сивозелени, с восъчен налеп. Цветовете са разположени поединично на къси цветоноси. Дивият вид произхожда от Европа и Северна Азия, но се култивира от дълбока древност и в случая става дума за градински хибриди, получени в резултат на стотици години отглеждане и селекция. Цветовете притежават силен и приятен аромат. Популярен и  отдавна отглеждан и в нашата страна. Напълно зимоустойчиво растение.

Размер: Сравнително нисък и компактен сорт с височина 10-15 см и ширина 30-40 см.

Декоративност: Декоративна листна маса, декоративен цъфтеж, приятен аромат.

Цъфтеж:  Този вид карамфил цъфти в края на май. Цветовете са кичести, силно ароматни. Разположени са поединично на цветоноси, високи 10-15 см. Цъфтежът е обилен.

Отглеждане: Непретенциозно растение. Най-добре се развива на слънчево място, на лека и добре дренирана почва. Притежава висока сухоустойчивост, добре се развива дори на по-бедни почви.

Използване: За цветни бордюри и цветни композиции от ниски цветя, в алпинеуми. Напълно заслужено бордюрният карамфил е обичано и широко използвано растение в нашите градини.

Растенията са засадени в 10.5 см саксии и могат да се засаждат на постоянно място от ранна пролет до късна есен.

* Моля посочвайте в полето "коментар" желаният от Вас цвят

 
Продуктът не се предлага в момента.
 1