Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Мирабилис нощна красавица смес

Мирабилис нощна красавица смес

 
Мирабилис - Нощната красавица обича слънцето, но цъфти привечер и ни радва до късна есен.
Мирабилисът се нарича още ден и нощ е от търсените оригинални цветя. Родът обхваща около 60 вида, произхождащи от Америка. Най-често от тях като декоративен се отглежда Mirabilis jalapa. Това са многогодишни тревисти растения, които при нашите климатични условия се отглеждат като едногодишни. Крехките стъбла се разклоняват богато. В резултат се оформят полу-храстчета със закръглена форма. На височина растенията най-често са 45-50 см,. Листата са интензивно зелени, почти сърцевидни, със заострен връх. 

Цветовете са единични или по няколко на върха на разклоненията. Те са пъстри или едноцветни в жълто, розово, червено, цикламено и много рядко в бяло. Цветовете са отворени предимно привечер или при мрачно време. Затова някъде наричат мирабилиса “нощна красавица”. Ценно негово качество е, че цъфтежът продължава от юни до късна есен.

Мирабилисът е топлолюбиво растение, затова не може да понася зимните студове. Растенията се развиват оптимално на добре огрявани от слънцето места. Предпочитат богати на хранителни вещества плодородни почви. Реакцията на почвения разтвор трябва да е неутрална, а влажността умерена.

Растенията се размножават със семена. Разсад се произвежда рядко. Предпочита се директната сеитба, проведена в края на април началото на май.  Разстоянията между редовете трябва да са 40 см, а вътре в реда - 25-30 см. Ако е необходимо, по-късно растенията се прорежат. Опрашването е кръстосано.

През лятото  се поливат редовно.

Подходящо цвете и за нощна градина. 
 
Продуктът не се предлага в момента.
 1