Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Мискантус Miscanthus sinensis

Мискантус Miscanthus sinensis

 

Многогодишно тревисто растение от семейство Житни. Коренището е гъсто разклонено и дава много вегетативни издънки, но въпреки нарастването, туфата запазва своята компактност. Листата са дълги, тясно ланцетни, жилави. Цветът е метлица, разположена на дръжка над листната маса. Декоративно е цялото растение, листата и метлиците по време на цъфтеж. 

Цъфтежът е есенен (септември - октомври). Появяващите се на дълги дръжки метлици отначало са кафяво-червеникави на цвят. С разцъфтяването те стават пухкави, бели и доста по-обемни. Запазват се на растението до пролетта. Семената се засяват през април-май в саксии или форми за разсад. При температури около 20 ° C, поникват за 2-3 седмици. 

Засадете на постоянно място в края на лятото, поотделно или на групи, на разстояние 50х50 см.Изисква плодородна, пропусклива и умерено влажна почва и слънце. Растежът на мискантус зависи освен от качеството на почвата, в голяма степен и от количеството и разпределението на валежитедо около средата на септември. Декоративно е цялото растение, листата и метлиците по време на цъфтеж. Добре изглеждат и край водоем. Използват го още за направа на визуални прегради - високите сортове.  

 
Продуктът не се предлага в момента.
 1